Razlog zbog kog ova tehnika cvorivanje  zavređuje posebnu pažnju jeste zato što je najpopularnija i najveći broj žena se odlučuje upravo za ovaj metod.

Razlozi za to su višestruki.

Čovorovanje je tehnika kojom se radi nadogradnja kose bez ikakvog oštećenja vaše kose, uz korišćenje elastičnog konca.

Ovaj konac je kreiran posebno za ovu vrstu nadogradnje i kako pretpostavljate, uz pomoć ovog konca pramenovi se vezuju za vašu kosu.

Velika vrlina ove tehnike je ta što se ne primenjuju nikakvi hemijski proizvodi niti aparati sa toplotom pa kosa može bez neželjenih efekata da raste, što i jeste krajnji cilj. Kada morate da sušite kosu sa čvorovanom nadogradnjom, lako ćete osušiti spojeve pramenova sa vašom kosom, što je još jedna vrlina jer nećete sebe dovesti u situaciju da vam sastavi budu mokri pa da onda počnu i da budjaju (kao što je to moguće kod pletenja pramenova i kose gde su sastavi jako debeli i primetni pa je i problematičnije sušenje i ispiranje upotrebljenih preparata za kosu).

Pomislićete da bi se retko ko odlučio da ovu metodu sprovede sam, iako je i to izvodljivo, ipak je najbolje rešenje da stavljanje pramenova obavezno poverite stručnjacima. Prilikom ove metode ugradnje pramenova najčešće se stavljaju  (od prirodne kose) dodaci.

nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose nadogradnja kose Pri razmatranju boje pramenova za nadogradnju odlučite se za onu koja se podudara sa bojom krajeva vaše prirodne kose, jer će se u tom delu najviše primetiti ako postoji mimoilaženje u boji.
Čvorovana  nadogradnja opstaje duži period, ponekad i do 12-24 meseci, pa je dosta važno da se u međuvremenu vrše korekcije i doterivanja nadogradnje, jer vaša kosa izrasta oko 1cm mesečno, pa shodno tome i vaša nadogradnja drugačije izgleda nakon što prođe određeni period od stavljanja iste.

U toku popravke vaši veštački pramenovi se skidaju da bi se nanovo postavili samo par centimetara više, odnosno pomeraju se onoliko koliko vam je kosa izrasla. Ova vrsta korekcije će vas neretko koštati kao ugradnja nadogradnje, ali će vas rešiti gnjavaže oko nalaženja odgovarajućih pramenova za nadogradnju.